Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Троє студентів отримали тюремні терміни за підкуп виборців - МВС

Вівторок, 10 листопада 2015, 14:34

У Чернівцях трьох студентів визнали винними у підкупі виборців і приговорили до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

За словами Авакова, з'явився "важливий прецедент для забезпечення чесного виборного права".

"9 листопада 2015 Шевченківським районним судом Чернівців винесено рішення: трьох студентів місцевого вузу, як виконавців злочину з підкупу виборців - засудити до - трьох років позбавлення волі, з випробувальним терміном 1 рік", - пише Аваков.

"Замовник злочину переховується за кордоном і оголошений у розшук. Упевнений, буде в рамках Інтерполу знайдений і екстрагований у України для суду", - відзначає глава МВС.

"Волаючим є сам факт злочину і цинічність його організатора. Будучи доцентом однієї з кафедр Чернівецького національного університету, і балотуючись у депутати міськради від партії "Рідне місто"- він втягнув у злочинну групу своїх студентів.. 20 тисяч гривень.. роздача за списками, розсилка і контроль голосування по месенджеру і фотографування факту голосування", - повідомляє міністр.

"Троє студентів, які повністю покаялися в участі у цій брудній схемою тепер мають в своїй юній біографії пляма - вирок з терміном", - журиться міністр.

"Ось така історія.. Ведемо ще кілька. Спасибі за чітку роботу "Опорі", Чернівецькому УВС і прокуратурі. Не продавайте свій голос! Є речі, якими не торгують", - зазначає глава МВС.

Як відомо, на довиборах 26 липня в Чернігові основне протистояння відбувалося між представником команди олігарха Ігоря Коломойського, кандидата від партії "УКРОП" Геннадієм Корбаном і главою Держуправління справами, кандидатом від БПП Сергієм Березенком.

У Березенка виявили автомобіль зі значною кількістю грошей, зброєю і списками ймовірно підкуплених виборців.

В рамках агітації за Корбана його партія "УКРОП" влаштовувала масову роздачу їжі. Черги за цими пайками іноді досягали тисячі людей.

Корбан визнав, що використовував роздачу продуктів, однак заявив, що хотів це зробити, щоб "зірвати маски".

Чернігівський окружний адміністративний суд, у свою чергу, не визнав роздачу продуктових наборів та обідів кандидатом в нардепи від партії "УКРОП" підкупом виборців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування