Інтерпол припинив ініційований Росією розшук Чубарова - Аваков

Середа, 11 листопада 2015, 12:23

Інтерпол за клопотанням України припинив ініційований Росією міжнародний розшук голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про це на засіданні уряду в середу повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"6 листопада на адресу всіх країн членів Інтерполу Російською Федерацією було вислано циркулярне повідомлення про оголошення в розшук громадянина Рефата Чубарова за публічні заклики до дій, направлених на порушення територіальної цілісності РФ", - зазначив глава МВС.

Мова йшла про заклики Чубарова в ефірі 5 каналу повернути Крим Україні.

Аваков наголосив, що "українське бюро Інтерполу зайняло відповідну позицію, що Крим це Україна. Росія - це окупаційна влада в Криму і надало відповідне клопотання до центрального офісу Інтерполу, щоб міжнародний розшук Чубарова було припинено, бо він не відповідає статуту організації".

"Генеральним секретаріатом Інтерполу прийнято рішення про заборону здійснення будь-якої співпраці у вказаній справі, а інформація щодо міжнародного розшуку Чубарова була видалена з обліків", - повідомив Аваков.

Міністр запевнив, що обшуки і репресії окупаційної влади щодо кримських татар не залишаються поза увагою української влади, за цими фактами порушено відповідні кримінальні провадження.

"Окупація рано чи пізно закінчується, ці злочини ми розслідуємо", - запевнив міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування