Полєжай була коханкою Януковича до того, як стала помічницею у Льовочкіної

Четвер, 12 листопада 2015, 06:15

Юлія Льовочкіна переконує, що стосунки Любові Полєжай з Януковичем почалися вже після її влаштування на роботу помічницею нардепа, але як випливає з її біографії, вона переходила з посади на посаду слідом за Януковичем задовго до того, як Льовочкіна оформила її на роботу.

Про це пише народний депутат від БПП Сергій Лещенко в своєму блозі на УП. 

Згідно з даними депутата, Полєжай є уродженкою міста Єнакієве. Вона переїхала до Києва в січні 2003 року, через два місяці після першого призначення Януковича прем'єр-міністром. Нова посада Полєжай в столичних урядових коридорах називалася "головний спеціаліст Управління адміністративних будинків Кабінету міністрів".

Після Помаранчевої революції Полєжай працювала офіціантом комплексу "Зоряний", який тоді не функціонував як повноцінний кінотеатр – на території був розташований тільки штаб Партії регіонів, ресторан для співробітників ПР та робочий кабінет Януковича.

У серпні 2006 Янукович вдруге став прем'єр-міністром, а у вересні 2006 Полєжай призначають "головним спеціалістом апарату прем'єр-міністра". Сам апарат очолював Сергій Льовочкін.

У лютому 2007 року Полєжай розлучилася з чоловіком, а у вересні 2007 відбулися дострокові вибори, і Полєжай була змушена звільнитися з Кабміну. 18 грудня 2007 року Янукович остаточно втратив шанс втретє стати прем'єр-міністром, бо цього дня на посаду обрали Юлію Тимошенко. А вже 29 грудня 2007 року Полєжай стала помічницею Юлії Льовочкіної.

Як уже повідомлялось, Окрім Полєжай, за аналогічною схемою була працевлаштована її рідна сестра Надія Марінцева, яка працювала особистим кухарем Януковича. З 2008 по 2012 роки Марінцева була оформлена помічником в штаті парламенту спочатку в депутата Андрія Кравця (завгосп Януковича в Державному управлінні справами), а потім Юлії Ковалевської (депутат від Партії регіонів).

За ці роки Марінцевій було нараховано 246 тисяч гривень (30 тисяч доларів) зарплати з бюджету за роботу помічником народного депутата – роботу, яку вона ніколи не робила. Юлія Ковалевська зізналася, що взагалі не була знайома зі своєю помічницею, яка рахувалася в неї на державній службі.

Цивільній дружині Януковича за час роботи помічницею Юлії Льовочкіної було нараховано 112 тисяч гривень, тобто 14 тисяч доларів у еквіваленті.

Як відомо, нині триває кримінальне провадження про використання службових повноважень для зарахування помічниками депутатів-регіоналів коханки Януковича та її рідної сестри Надії Марінцевої.

У рамках розслідування Львочкіна отримала вже 7 повісток про виклик на допит, але жодного разу на допит не з’явилася, не повідомивши про причини неявки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...