Підлеглих Кернеса підозрюють у відмиванні 25 млн за допомогою Жиліна

Четвер, 12 листопада 2015, 10:51

Міліція розслідує справу про зловживання службовим становищем посадовцями КП "Жилкомсервіс" (підпорядкованого міськраді Харкова, що призвело до збитків міського бюджету міста Харкова на суму понад 25 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду міста Києва від 21 жовтня, пишуть Наші гроші.

За підозрою правоохоронців, в період з 2012-2014 років керівники КП уклали низку договорів про поставку товарів, робіт та послуг із підприємствами, що мали ознаки фіктивності (відсутній персонал та матеріальна база для провадження діяльності).

21 травня 2015 року директору КП "Жилкомсервіс" Олександру Яковлєву та головному бухгалтеру повідомили про підозру у вчиненні службового підроблення та привласнення майна групою осіб у особливо великих розмірах.

Зараз правоохоронці через суд отримують дозвіл на доступ до рахунків приватних підприємств, діяльність яких вважають фіктивною. Мова йде, зокрема, про ТОВ "Тітус Трейд", директором якого номінально був Андрій Загасало, та його контрагент ТОВ "Альянс-Транссервіс" Дениса Гуляєва.

Деякі з контрагентів "Жилкомсервісу" співпадають з фіктивними контрагентами, які фігурують у кримінальних провадженнях відносно махінацій у КП "Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького" та КП "Міськелектротранссервіс".

А ТОВ "КП-2011" фігурує як контрагент всіх трьох комунальних підприємств. Засновником цієї фірми є Олексій Гржебек, відомий як заступник голови Харківської благодійної організації "Оплот". Головою цієї організації є відомий сепаратист Євген Жилін.

Варто відзначити, що раніше народний депутат Юрій Береза ("Народний фронт") відносив до "жилінських" фірм ТОВ "Велторг 2013", яка також є у списку.

За інформацією прес-служби прокуратури Харківської області, Жилін через власні фіктивні підприємства вимив з рахунків комунальних підприємств Харкова 100 мільйонів гривень

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування