Лондон зволікає із затриманням кума Льовочкіної – ЗМІ

П'ятниця, 13 листопада 2015, 22:12

Британське бюро Інтерполу не вживає ніяких дій щодо затримання екс-голови "Укрспецекспорту" Сергія Бондарчука, котрий перебуває у Лондоні.

Про це йдеться у сюжеті програми "Схеми".

"Українська правда" неодноразово писала про життя Бондарчука в Лондоні.

Цього разу із ним зустрілися журналісти "Схем". Бондарчук запевнив їх, що ні від кого не переховується і перебуває у Лондоні цілком законно. "Ви знаєте, я не буду обговорювати питання Інтерполу, мають претензії – не мають претензій. Я знаю, що я маю законне право тут перебувати, мої відносини з владою Великобританії абсолютно зрозумілі і прозорі, тому я маю право тут перебувати", - сказав Бондарчук. При цьому він не уточнив, як саме опинився у Лондоні та на підставі чого отримав дозвіл на перебування там.

У свою чергу заступник головного військового прокурора України Володимир Жербицький повідомив, що українські правоохоронці знають про перебування Бондарчука у Лондоні. Тепер його мало би затримати британське бюро Інтерполу.

"Ми отримали з Інтерполу повідомлення, що він перебуває у Лондоні, має там свій офіс, нерухомість. Це зараз на стадії роботи Інтерполу, який має провести екстрадицію. Чому це не робиться – це вже інше питання", – пояснив Володимир Жербицький.

У Центральному офісі Інтерполу журналістам порадили звернутися до національних бюро – українського та британського. Вітчизняна структура на цей момент повністю впоралася із завданням, а от британський офіс Інтерполу, який і мав би затримати Сергія Бондарчука, на момент виходу цього матеріалу так і не пояснив, чому досі не затримано розшукуваного Бондарчука.

Крім того, як з'ясувалося, Бондарчук встиг переказати 2 млн доларів із України на рахунки дружини в Великобританію. І зробив це через структури своєї куми, нардепа Юлії Льовочкіної, яка десять років тому хрестила його сина. На ще 10 млн доларів українські силовики наклали арешт.

"Коли десять років тому моя дружина запропонувала мені як хрещену маму нашого сина Юлію Льовочкіну, з якою я знайомий дуже багато років, як і з її братом, то я, безумовно, був радий цій інформації, тому що мама має право обрати хрещену маму", - повідомив Бондарчук.

У той час сам Бондарчук заявив, що проти нього "ГПУ сфальшувала та сфабрикувала кримінальну справу за замовленням адміністрації президента".

"Представник прокуратури заявив, що я перебуваю в Лондоні, де у мене є нерухомість і офіс. Ця заява не відповідає дійсності, бо я ніколи не мав ні квартир, ні будинків, ні офісів у Лондоні. Як, втім, і в будь-якому іншому місті за межами України", - сказав він у коментарі "Українській правді".

"Фінанси, які фігурують у справі - це фінанси з продажу мого майна, вони задекларовані й з них сплачені податки, чому є документальне підтвердження. Більш того, ці гроші фігурують у різних деклараціях у тому числі, декларації яку я подавав коли повертався на службу в лави СБУ", - додав Бондарчук.

"Заява, що мною були зняті $2 млн перед їхнім арештом, також не відповідає дійсності. Так, дійсно, така фінансова операція мала місце, але в 2012 році. Приписувана мені спроба зняти гроші з рахунку також є брехнею, і цьому є підтвердження з банку" , - зазначив він.

"Відносно того, що я не дав пояснень, як опинився в Лондоні. Неправда! Неодноразово повідомляв про те, що приїхав до Англії у відрядження від СБУ, (доказова документація є). Залишився я тут, коли зрозумів, що в Україні не можу розраховувати на чесне слідство і справедливе правосуддя", - додав Бондарчук.

Він також заявив, що зараз триває судовий розгляд за його позовом проти СБУ за незаконне звільнення.

В Україні прокуратура підозрює Бондарчука у розкраданні 7,5 мільйона доларів. Інтерпол оголосив його у розшук.

Бондарчук також відомий тим, що, будучи членом партії "Наша Україна", домігся виключення з неї екс-президента Віктора Ющенка у 2013 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News