Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кафе у Будинку профспілок незаконне - Держархбуд

П'ятниця, 13 листопада 2015, 12:54

Державна архітектурно-будівельна інспекція не реєструвала жодних документів на реконструкцію приміщень Будинку профспілок під кафе, тому воно незаконне.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

У ДАБІ нагадали, що, згідно із законом, інспекція може здійснити позапланову перевірку об’єкта "тільки на підставі письмового звернення фізичних, юридичних осіб, громадських організацій, депутатів усіх рівнів".

"Станом на п'ятницю жодних звернень – ні від народних депутатів, ні від КМДА, ні від громадян – не надходило", - заявили у ДАБІ.

В інспекції пообіцяли, що як тільки отримають хоч якесь звернення, то "департамент ДАБІ у м. Києві негайно розпочне перевірку правомірності облаштування закладу громадського харчування в столичному Будинку профспілок".

Під час цієї перевірки ДАБІ зможе з’ясувати, на підставі яких договірних документів у Будинку профспілок з'явилось кафе.

"За результатами перевірки, ДАБІ визначить міру відповідальності замовника реконструкції за порушення містобудівних норм, стандартів та правил і притягне його до відповідальності", - пообіцяли в інспекції.

Як відомо, 12 листопада група народних депутатів пікетувала кафе, яке відкрилось у недореконструйованому Будинку профспілок на Майдані.

У КМДА заявили, що написали лист в ДАБІ, а сама київська влада не давала дозволу на розміщення рекламних вивісок скандального кафе.

Самі вивіски увечері 12 листопада з фасаду Будинку профспілок уже зняли.

Україснька правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...