Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов провини у прийнятті "диктаторських законів" не визнає

П'ятниця, 13 листопада 2015, 13:59

Колишній лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов, якого звинувачують у перевищенні службових повноважень та фальсифікації процедури прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 року, заперечує свою провину.

Про це він у п'ятницю заявив журналістам у Печерському районному суді.

Фото Романа Кравця, УП

"Я не можу характеризувати, чи це було по закону (голосування 16 січня), чи ні, оцінку може дати тільки Конституційний Суд. Враховуючи те, що ніяких зауважень не було, я вважаю, що все було нормально", - сказав він.

На зауваження, чи заперечує він свою провину, Єфремов сказав: "мою провину треба довести. Я не бачу, щоб я десь порушував закон".

Між тим судове засідання, за словами Єфремова, перенесено на 20 листопада.

 Єфремова зустрічали активісти. Фото Романа Кравця, УП

Як відомо, 21 липня Генпрокуратура завершила розслідування проти Єфремова, Стояна і Гордієнка, підозрюваних у перевищенні службових повноважень та фальсифікації процедури прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

16 лютого Печерський районний суд Києва обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але екс-депутат вийшов під заставу в 3,7 млн гривень. Заставу за Єфремова вніс колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

Єфремову пред'явлені підозри у двох кримінальних процесах. Один стосується зловживання службовим становищем при обтяжуючих обставинах та службового підроблення (мається на увазі прийняття "диктаторських законів"), інша – висловлювань Єфремова навесні 2014 року, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі , які призвели до важких наслідків – загибелі людей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...