"Меморіал" визнав директора української бібліотеки Москви політв'язнем

Понеділок, 16 листопада 2015, 14:46

Правозахисний центр "Меморіал" визнав директора московської Бібліотеки української літератури Наталію Шаріну політв'язнем.

Про це повідомляє сайт Центру.

У "Меморіалі" вважають, що порушення кримінальної справи щодо Шаріної відбулося на тлі антиукраїнської кампанії, яка триває з весни 2014 року.

"Одна з частин цієї кампанії – порушення кримінальних справ проти громадян, які публічно висловлюють позицію щодо подій в Україні, відмінну від офіційної, або яким-небудь чином пов'язаних з Україною. З нашої точки зору, саме в світлі антиукраїнської кампанії і слід розглядати справу Наталії Шаріної", - заявили у "Меморіалі".

"Кримінальне переслідування директора бібліотеки за те, що в бібліотечних фондах є видання, визнані екстремістськими, - нова, раніше не проваджена репресивна практика", - додали в Центрі.

"Меморіал" вважає, що Шаріна має бути негайно звільнена з-під домашнього арешту, а кримінальну справу закрито.

Як відомо, 28 жовтня в Бібліотеці української літератури відбулися обшуки, а потім її директор Шаріна була затримана. За інформацією Слідчого комітету, щодо директора бібліотеки порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, згідно із заявами СКР, стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання Дмитра Корчинського, яке було визнане судом екстремістським матеріалом і забороненим до використання.

Таганський суд Москви посадив Шаріну під домашній арешт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування