Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відома кримська журналістка Буджурова судиться з ФСБ

Понеділок, 16 листопада 2015, 16:09

Відома кримська журналістка, заступник гендиректора продакшн-студії Qara Deniz Production Ліля Буджурова подала позов проти співробітників ФСБ, які проводили обшук у її будинку 2 листопада.

Про це повідомляє видання "15 минут".

Причиною позову стала відмова адвокатові журналістки у присутності на місці проведення слідчого заходу. Перше судове засідання відбулося 16 листопада у Київському райсуді Сімферополя.

"Адвоката під дверима мого будинку бачили мої родичі, є інші свідки. Більш того, вівся відеозапис всього цього "заходу", проведеного в моєму домі, але при цьому і ФСБ, і шановний суддя акцентують увагу на те, що слідчий, який керував обшуком, особисто не забороняв адвокату. При цьому просто відсутня формальна логіка: він не міг особисто йому заборонити, тому що адвокат не був допущений до приміщення, де знаходився слідчий", – сказала вона.

Обшук в будинку Буджурової було проведено 2 листопада у рамках кримінальної справи проти власника телеканалу ATR Ленура Іслямова, якого звинувачують в екстремізмі. Раніше Буджурова працювала на цьому телеканалі, але після його переїзду в Київ у травні цього року, вона і екс-гендиректор ATR Ельзара Іслямова створили студію Qara Deniz Production.

За словами адвоката Джеміля Темішева, часто при проведенні обшуку громадянину відмовляють у присутності адвоката. Цим судовим розглядом Темішев має намір створити прецедент для того, щоб з'ясувати правомірність такої відмови.

"Ми маємо намір дійти до Верховного суду Російської Федерації для того, щоб отримати остаточну відповідь на це питання – чи гарантує держава людині право на юридичну допомогу згідно із статтею 48 Конституції РФ?" – повідомив Темишев.

Наступне судове засідання у даній справі призначено на 18 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування