У ГПУ назвали підозрюваних у провокаціях на Банковій 1 грудня під час Майдану

Вівторок, 17 листопада 2015, 10:37

По епізоду щодо побиття активістів на вулиці Банковій 1 грудня 2013 року про підозру повідомлену екс-президенту Віктору Януковичу, екс-міністру Захарченку, Ратушняку і іншим.

Про це повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Рішення приймалося керівництвом держави, виконувалось МВС по лінії підрозділів громадської безпеки – Міністром і заступником міністра внутрішніх справ Ратушняком, керівником громадської безпеки в Києві Федчуком", - сказав він.

За його словами, крім Януковича та Захарченка, про підозру повдіомлено заступнику міністра внутрішніх справ Віктору Ратушняку, керівнику громадської безпеки Києва Федчуку і командиру Беркуту одного з територіальних підрозділів.

 

Прізвище керівника Беркуту Горбатюк не назвав, але повідомив, що він наразі арештований.

Горбатюк нагадав, що на Банковій колишня влада намагалася "дискредитувати мітингувальників, побити і залякати".

В передні рядки поставили строковиків внутрішніх військ, яким протягом 4 годин не надавалися жодні спецзасоби для охорони.

Він також зазначив, що відбувалася спільність дій провокаторів, які були в передніх ряд, і працівників органів правоохорони, які не затримували тих провокаторів, а створювали картинку. Тоді постраждали 29 міліціонерів, зазначив Горбатюк.

"Водночас після того, як провокатори залишили місце, було віддано наказ про побиття. Постраждали 66 осіб, в тому числі журналісти", - сказав Горбатюк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування