Сакварелідзе каже, що затягування справи Корнійця не врятує

Четвер, 19 листопада 2015, 11:45

Фігурант справи "діамантових прокурорів" Олександр Корнієць різними способами затягує розгляд справи, але це йому не допоможе.

Про це написав у своєму Facebook заступник генпрокурора Давит Сакварелідзе.

ЭКС-ЗАМЕСТИТЕЛЬ ПРОКУРОРА КИЕВСКОЙ ОБЛАСТИ (А. КОРНИЕЦ) УМЫШЛЕННО ЗАТЯГИВАЕТ РАССМОТРЕНИЕ ДЕЛАСегодня состоится очеред...

Posted by Davit Sakvarelidze on 18 листопад 2015 р.

Він пояснив, що Корнійцю висунуто дві підозри: у справі про отримання хабара та у справі про вимагання майна та грошей у одного підприємця.

"Після затримання в липні Корнієць за рішенням суду був випущений під заставу в розмірі понад 3 мільйони гривень... Заставу на майже аналогічну суму суд також зобов'язав заплатити Корнійця і в рамках другого провадження. Однак він досі її не вніс", - розповів заступник генпрокурора.

За його словами, через невнесення застави прокурори звернулися до суду "з проханням змінити запобіжний захід і взяти фігуранта під варту".

Однак суд досі не може розглянути ці подання, оскільки Корнієць "умисно затягує судовий процес".

"У хід йдуть усі можливі методи: регулярне ігнорування засідань, постійні вимоги про відведення всіх по черзі суддів, спекуляції на тему появи проблеми зі здоров'ям, які при цьому раптово, незбагненним чином зникають якраз на наступний день після чергового засідання суду, на яке він не з'явився", - обурився Сакварелідзе.

"Затягування процесу, звичайно, ускладнює нашу роботу та роботу суддів, але, впевнений, не зможе їй завадити", - додав він.

Як відомо, обрання запобіжного заходу Корнійцю мало відбутись 17 листопада, але суд перенесли на 19 листопада, через госпіталізацію підозрюваного.

Однак 18 листопада Корнієць зник з лікарні "Феофанія", а потім прийшов у суд і оголосив відвід судді. Через це розгляд перенесли на 20 листопада.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News