В Опоблоці тепер вирішили, що президент не потрібен

П'ятниця, 20 листопада 2015, 09:22

Колишній нардеп, якого в Опоблоці називають "опозиційним прем'єром", вважає, що треба скасувати посаду президента, а парламент має бути двопалатним.

Про це він заявив в четвер, повідомляє прес-служба Опоблоку.

"Для того, щоб домогтися успіху необхідно приймати абсолютно нову Конституцію, яка поставить крапку в старій системі (державного управління). Якщо всі п'ять президентів України були неефективними, значить, цієї посади бути не повинно", - заявив Колесніков.

"Повинна бути парламентська республіка. Якщо суспільство бачить загрозу федералізації, значить має бути унітарна країна з найширшими повноваженнями для місцевих рад", - додав він.

Він також вважає, що треба скоротити кількість депутатів вищого законодавчого органу.

"У нижній палаті (парламенту) повинна бути від 70 до 150 депутатів. У верхній палаті - має бути по одному представнику від мільйона виборців. Якщо 450 депутатів не можуть зібрати 226 голосів, щоб проголосувати, то навіщо взагалі утримувати зайвих людей? У цьому немає ніякого практичного сенсу", - зазначив політик.

Як відомо, депутат від ПР, у якій раніше перебувала більшість депутатів від Опоблоку, звернулися до КС з проханням скасувати політреформу 2004 року, що збільшило повноваження колишнього президента Віктора Януковича.

Повний текст подання та всі призвища депутатів, які зверталися до КС можна побачити нижче.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...