Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові на місці Леніна не ставитимуть нікого. 173 вулиці перейменують

П'ятниця, 20 листопада 2015, 11:55

Харківська міськрада вирішила не ставити іншого пам'ятника на місці поваленого Леніна на площі Свободи і ухвалила рішення перейменувати 173 вулиці.

Про відмову від ідеї замінити пам'ятник Леніну якимось іншим повідомив мер Харкова Геннадій Кернес, передає сайт міськради.

Він вважає. що пам'ятник Леніну знесли незаконно і пообіцяв, що харківські архітектори нададуть площі Свободи європейського вигляду.

Як повідомляє "Інтерфакс-України", у п'ятницю на сесії міськради ухвалили рішення про перейменування 173 вулиць і провулків, 4 парків і однієї станції метро.

Зокрема, проспект Леніна перейменують на проспект Науки, сквер Ілліча - на Новобаварський, парк Артема – на Машинобудівний.

"За пропозицією Харківської ОДА, площу Руднєва перейменовують на площу Героїв Небесної сотні", - повідомив перший заступник мера Ігор Терехов.

Майже 50 вулицями пропонується повернути початкові назви, або ті, які довгий час використовувались - Благовіщенська, Різдвяна, Шатиловська.

Низка вулиць і провулків носитимуть імена діячів культури і науки, зокрема артистів Леоніда Бикова та Людмили Гурченко, медиків Любові Малої і Олександра Шалімова, нобелівських лауреатів - фізика Лева Ландау та економіста Семена Коваля.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування