Петренка не влаштовує "смішна" зарплата

Понеділок, 23 листопада 2015, 11:45

Міністр юстиції Павло Петренко вважає недостатньою свою зарплату в 5 тисяч гривень і зарплату своїх підлеглих.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Українські новини".

"Вона смішна. Трохи більша за 5 тисяч гривень", - сказав міністр, відповідаючи на запитання про рівень заробітної плати.

"Звісно, вона мене не влаштовує. Тому що неправильно, коли керівник міністерства, де працює 20 тисяч людей, отримує зарплату трошки більше 200 доларів, а від цього залежать посадові оклади співробітників. Фактично, можна сказати, що я тут працюю на волонтерських засадах", - заявив Петренко.

"Такий підхід неправильний, і те, що треба держслужбовцю ставити реальну зарплату для того, щоб вимагати професійної і якісної роботи, – це факт", - сказав він.

На запитання про те, яким є бажаний розмір оплати, голова Мін’юсту відповів:

"Якщо говорити, наприклад, про юридичну сферу й щоб узяти якісних фахівців, конкурентних у приватному адвокатському секторі, зарплата хорошого адвоката в приватному секторі становить зараз від 1 до 2 тисяч доларів".

"Якщо ти хочеш брати таких людей на роботу, то ти повинен запропонувати конкурентну заробітну плату. Вона може бути нижчою, але не глобально. Людина, яка йде на державну службу, має, умовно кажучи, якісь амбіції кар'єрного зростання. Це можна компенсувати трошки меншою зарплатою", - додав Петренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування