Доля другої ЛЕП на Херсонщині буде вирішуватися - Джемілєв

Вівторок, 24 листопада 2015, 14:36

Через кілька днів буде налагоджена робота однієї з пошкоджених ліній електропередач у Херсонській області, а доля другої лінії буде вирішуватися.

Про це заявив один із лідерів кримськотатарського народу, народний депутат від БПП Мустафа Джемілєв у вівторок на прес-конференції, повідомляє партія БПП "Солідарність".

За його словами, можливості АРК виробляти електроенергію на власній території складають приблизно 30%, близько 300 мегават.

"Цього достатньо для того, щоб забезпечити мешканців, лікарні, школи. Але цією електрикою зараз забезпечуються в основному військові частини, ФСБ, адміністрації чиновників і на дорогах підсвічуються портрети Путіна. А переважна більшість жителів – без електрики", - сказав лідер кримських татар.

"Опубліковано графік віялових відключень. У лікарнях працюють генератори. Тому, через кілька днів буде налагоджена робота однієї лінії ЛЕП, яка дасть електроенергію для жителів Криму", - додав він.

"Доля другої лінії буде вирішуватися", - заявив Джемілєв.

Він знову наголосив, що чинний договір про постачання електроенергії не відповідає інтересам України і тому повинен бути переглянутий.

"Він діє до 1 січня наступного року. Час покаже, в якій формі ми зможемо домовитися з росіянами з цього питання", - сказав Джемілєв.

Раніше в інтерв’ю DW він сказав, що "нормальні відносини можна будувати з тими державами, які поводяться цивілізовано".

"Але коли довільно арештовують людей, які залишаються вірними своїй державі, викрадають і вбивають наших громадян, з такими державами не можна вибудовувати нормальні відносини", - заявив тоді Джемілєв.

"У числі наших вимог – також відновлення у Криму тих демократичних свобод, які були до окупації. У першу чергу, допуск тих міжнародних організацій, які моніторять права людини. Адже зараз Крим – це закрита зона", - наголосив він.

Як відомо, вже кілька днів Крим залишається без світла: 20 листопада невідомі пошкодили опори ліній електропередач в Херсонській області неподалік від кордону з півостровом, а 21-го були підірвані ще дві електроопори. Унаслідок цього анексована Росією територія півострова залишилася повністю відрізана від української електрики.

До того ж, кримськотатарські активісти, які вже тривалий час здійснюють продовольчу блокаду півострова, перешкоджали відновленню ліній електропередач.

Вранці 24 листопада ремонтна бригада "Укренерго" почала заміну зруйнованої опори лінії електропередач 220 кВ "Каховка – Титан", за якою електроенергія може подаватися до Криму і двох районів Херсонської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування