Мінська група: Запорукою успіху роботи групи є припинення вогню

Вівторок, 24 листопада 2015, 15:01

Тристороння контактна група доручила робочій підгрупі з безпеки опрацювати всі можливості для встановлення режиму тиші.

Про це за підсумками відео-конференції тристоронньої контактної групи повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дар'я Оліфер.

"Тристороння контактна група доручила робочій підгрупі з безпеки детально опрацювати всі питання, пов'язані з встановленням режиму тиші в зоні бойових дій на Донбасі", - сказано в повідомленні.

"Повне припинення вогню є першою і базовою умовою для подальшого успіху в роботі Тристоронньої контактної групи над вирішенням гуманітарних, економічних і політичних питань. Саме безпека, зокрема, процес розмінування, є запорукою відновлення Донбасу", - сказано в повідомленні.

Крім того, за словами Оліфер, під час відео-конференції сторони домовилися про необхідність "в найкоротші терміни активізувати процес звільнення незаконно утримуваних осіб у форматі "всіх на всіх".

"Цей процес повинен завершитися до кінця 2015 року. У першу чергу це стосується звільнення найуразливіших осіб - жінок і тих, хто гостро потребує медичної допомоги", - повідомила Оліфер.

Вона також повідомила, що сторони домовилися про необхідність надання місії СММ ОБСЄ доступу на непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону.

"Представники СММ ОБСЄ та офіцери СЦКК відзначають у своїх доповідях різке збільшення кількості обстрілів і випадків порушення режиму припинення вогню за минулі 10 днів", - також повідомила Оліфер.

За її словами, в свою чергу Україна ще раз підтвердила, що повністю виконала взяті на себе зобов'язання щодо відведення військової техніки калібром менше 100 мм.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...