Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд продовжив арешт представниці "ДНР" з позивним "Тереза"

Вівторок, 24 листопада 2015, 22:35

Київський райсуд Харкова відмовився відпустити з-під варти співробітницю так званого "міністерства держбезпеки "ДНР", громадянку Російської Федерації Ларису Чубарову з позивним "Тереза" і продовжив їй арешт на 60 днів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", своє клопотання Чубарова мотивувала тим, що раніше суд порушив її права і продовжив арешт не на 60 днів, як передбачає КПК, а на 64.

"Мене вже два дні тримають під вартою незаконно! Я вимагаю негайно звільнити мене з-під варти і припинити порушення моїх прав людини", - сказала Чубарова в засіданні суду у вівторок.

Прокурор Володимир Лимар проти задоволення клопотання заперечував, вважаючи його необгрунтованим, тому що раніше, за його словами, суд встановив запобіжний захід до 26 листопада.

Прокурор також просив продовжити арешт Чубарової на 60 днів.

"Запобіжний захід у відношенні Чубарової Лариси Вікторівни залишити без зміни. Продовжити термін утримання під вартою на 60 днів, до 22 січня", - йдеться у рышенні, винесеному колегією суддів.

"У залі суду відбувається правове беззаконня, мені соромно за вас, судді!", - заявила Чубарова після оголошення рішення.

Як відомо, 7 квітня співробітники контррозвідки спільно з колегами з УСБУ в Харківській області затримали ймовірного організатора серії вибухів у Харкові.

Як повідомив тодішній радник голови СБУ Маркіян Лубківський, затримана - громадянка Російської Федерації, співробітниця т.зв. міністерства державної безпеки "ДНР" з позивним "Тереза".

За його словами, встановлено, що затримана на початку 2014 року була активною учасницею антимайдану в Харкові і проросійських протестних акцій.

Після початку бойових дій на Донбасі "Тереза" виїхала в Донецьк для участі в збройному протистоянні проти України на боці т.зв. "ДНР".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...