Україна незабаром матиме 8 торгівельних представництв у світі

Середа, 25 листопада 2015, 12:07

Кабінет міністрів вирішив створити 8 торгівельних представництв України – зокрема, у Євросоюзі з центром у Брюсселі, у США, Китаї, Єгипті, Польщі, Швейцарії та Туреччині.

Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 25 листопада.

"З 1 січня вступає у силу угода про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. Нам необхідно шукати нові рики", - сказав він.

"Також ми очікуємо на введення Росією економічного ембарго проти України. На кожне російське рішення буде відповідне українське рішення", - нагадав Яценюк.

У Кабміні очікують, що з 1 січня внаслідок запроваджених Росією обмежень український експорт зменшиться на 600 мільйонів доларів, "але у нас відкриваються нові можливості, в першу чергу, завдяки угоді по ЗВТ з Євросоюзом".

"Для того, щоб розвивати експорт, дати можливість диверсифікувати експорт і наростити постачання української продукції за кордон, нової якісної конкурентної української продукції, уряд приймає рішення щодо створення торгівельних представництв", - повідомив Яценюк.

"Це є компетенцією президента – і я переконаний, що президент підтримає ініціативу уряду щодо створення восьми торговельних представництв: у Брюсселі, Європейський Союз (Бельгія – ред.); у США, Вашингтоні; також будуть у Китаї, Єгипті, Німеччині, Польщі, у Швейцарії – і в Женеві торгівельне представництво буде, в тому числі, працювати з усіма міжнародними організаціями; і в Туреччині", - уточнив він.

Яценюк додав, що наступного тижня буде зустріч із найбільшими українськими експортерами. "Будемо обговорювати конкретний план дій про те, яким чином розширювати географію українського експорту і як підтримувати українських експортерів у тому, щоб вони нарощували обсяги своєї продукції", - уточнив прем’єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування