Лукаш скаржиться, що її адвоката і екс-зама підозрюють у розкраданні 2,5 млн

Середа, 25 листопада 2015, 14:27

Екс-міністр юстиції Олена Лукаш заявляє, що її адвоката підозрюють у розкраданні 2,5 млн гривень.

Про це Лукаш написала на своїй сторінці Facebook.

"Я хотіла б повідомити всім, що моєму адвокату Юрію Іващенку висунули підозру у тій же справі, що й мені. Тепер і він став співучасником злочину століття по розкраданню 2,5 млн грн. за євроінтеграційні дослідження українського законодавства", - повідомила вона.

При цьому Лукаш вважає, що оголошення підозри її адвокату є "відвертим тиском" на її захист, "безсиллям прокуратури" і "непрофесіоналізмом слідства".

"Безпрецедентний тиск здійснюється на всіх моїх адвокатів: Андрій Смирнов, Ростислав Пукало, Юра Іващенко. Прокуратура, як загнаний в кут щур кидається в обличчя. Впевнена, що зі мною погодяться колеги: відстояти адвоката Юрія Іващенка в українських та європейських судах - справа честі", - підкреслила вона.

Як відомо, Іващенко був призначений заступником міністра юстиції - Олени Лукаш на той час - 17 вересень 2013 року.

Іващенко в серпні 2013 року був призначений керівником Служби міністра юстиції. До цього він обіймав посаду помічника першого заступника глави Адміністрації президента - представника президента в Конституційному суді, яким на той час була Олена Лукаш.

На посаду міністра юстиції Лукаш була призначена 4 липня 2013.

Лукаш підозрюють у розкраданні понад 2,5 млн грн з державного бюджету під час реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Йдеться про період літо-осінь 2013 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування