СЦКК підтверджує, що бойовики "ДНР" застосували "Гради"

Середа, 25 листопада 2015, 23:11

НЗФ ОРДО продовжують цинічно порушувати режим припинення вогню із застосуванням РСЗВ БМ-21 "Град".

Про це заявила українська сторона  спільного центру з контролю і координації (СЦКК), повідомляє прес-центр АТО.

Протягом сьогоднішнього дня бойовики понад 25 разів порушували режим припинення вогню, використовуючи стрілецьку зброю та автоматичні гранатомети.

Однак, ввечері 25 листопада, НЗФ ОРДО здійснили чергову провокацію, застосувавши РСЗВ БМ-21 "Град", які мали бути відведені згідно з Мінськими домовленостями.

Починаючи з 20.04 протягом 20 хвилин було здійснено спочатку одиночні пуски, а потім залп РСЗВ БМ-21 "Град" з району населеного пункту Спартак в сторону населеного пункту Горлівка. Загалом було випущено більше 20 ракет.

Обидва населених пункти знаходяться під контролем бойовиків.

У прес-центрі АТО, вважають, що мета обстрілів - це чергова цинічна спроба дискредитації ЗС України та підтвердження небажання бойовиків ОРДО виконувати Мінські домовленості.

При цьому штаб висловив готовність адекватно реагувати на будь-які провокації.

"Намагання підрозділів ЗС України дотримуватись режиму тиші цієї доби були зірвані провокаціями бойовиків. Підрозділи ЗС України готові адекватно реагувати на будь-які провокації бойовиків та спроможні дати гідну відсіч ворогові", - сказано у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що українська сторона ввела режим припинення вогню в односторонньому порядку в зоні АТО з 25 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування