Генпрокуратура підтвердила, що підозрює екс-заступника Лукаш

Четвер, 26 листопада 2015, 13:41

Генпрокуратура заявила про оголошення підозри екс-заступнику Міністра юстиції.

Згідно з повідомленням прес-служби ГПУ, повідомлення про підозру у четвер оголошував заступник генпрокурора.

Колишнього заступника міністра юстиції підозрюють у вчиненні за попередньою змовою групою осіб злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, за фактом розкрадання коштів державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн шляхом проведення фіктивних державних закупівель, та у вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

"На даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", - додали у ГПУ.

Засідання суду має відбутися у п'ятницю.

"Завтра о 12:00 дня ми звернемося до суду про обрання щодо нього запобіжного заходу. Ми будемо наполягати на запобіжному заході у вигляді утримання під вартою", - заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко на брифінгу пізніше.

Куценко додав, що це справа по Олені Лукаш.

"Є всі підстави, що він був її спільник у розкраданні держкоштів, адже безпосередньо він уклав ті угоди, які нанесли шкоду державі", - сказав він.

Раніше екс-міністр Юстиції, якій вже оголошено про підозру у цій же справі, написала, що її адвоката, екс-зама Юрія Іващенка підозрюють у розкраданні 2,5 мільйонів гривень.

Як відомо, Іващенко був призначений заступником міністра юстиції - Олени Лукаш на той час - 17 вересень 2013 року.

Іващенко в серпні 2013 року був призначений керівником Служби міністра юстиції. До цього він обіймав посаду помічника першого заступника глави Адміністрації президента - представника президента в Конституційному суді, яким на той час була Олена Лукаш.

На посаду міністра юстиції Лукаш була призначена 4 липня 2013.

Лукаш підозрюють у розкраданні понад 2,5 млн грн з державного бюджету під час реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Йдеться про період літо-осінь 2013 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News