Дружину Джемілєва викликали на допит у ФСБ "за пособництво теракту"

Четвер, 26 листопада 2015, 14:24

Кримське управління ФСБ Росії викликало на допит дружину національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Сафінар.

Про це Сафінар Джемілєва розповіла в коментарі Крим.Реаліі.

"Повістку прислали з приводу опор, повалених на Херсонщині. Я подзвонила (в управління ФСБ -КР), запитала, сказали, що на Джемілєва справу завели, що він сприяв теракту, а я як дружина його повинна свідчити про цей теракт ", - розповіла Сафінар.

"Я сказала, що я точно не брала участі у цій справі. Зараз адвокат готує листа, що я відмовляюся давати свідчення як родичка", - сказала вона.

За словами Сафінар Джемілєвої, вона мала з'явитися на допит до Сімферополя 25 листопада.

Лідери кримських татар, в тому числі, Мустафа Джемілєв, ініціювали блокаду Криму, яка триває з 20 вересня.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

Підприємство "Укренерго" повідомило про критичний характер пошкоджень опор ЛЕП і можливе відключення від електрики Криму, частини Херсонської та Миколаївської областей.

У Криму 22 листопада через пошкоджені опори ЛЕП в Херсонській області в 00:25 сталося відключення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News