Суд наказав Facebook дати доступ до акаунтів фігурантів "справи Бузини"

П'ятниця, 27 листопада 2015, 08:47

Печерський райсуд Києва дав прокуратурі тимчасовий доступ до даних Facebook-акаунтів підозрюваних у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини.

Суддя Печерського районного суду Києва Роман Новак задовольнив відповідне клопотання прокурора Олександра Машкова ще 18 листопада, ухвала опублікована у реєстрі судових рішень.

Відповідно до тексту ухвали, адміністрація Facebook має надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів особам, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16 квітня 2015 року, відкритому за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Також співробітники соцмережі, офіс якої розташовано в Лондоні (Великобританія), мають надати слідчим можливість вилучити зазначені в ухвалі копії документів. Йдеться, зокрема, про блог Андрія Медведька.

"У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку... з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів", - постановив суддя Новак.

Термін дії ухвали - один місяць, тобто до 18 грудня.

Копію ухвали спрямовано адміністрації www.facebook.com.

 
 
 

Як відомо, Бузину розстріляли у Києві неподалік від його дому 16 квітня цього року.

Частина громадськості виступає на підтримку і захист активіста Андрія Медведька, стверджуючи, що його безпідставно і бездоказово звинувачують у вбивстві Бузини.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування