В Росії книжкові магазини та мережі відмовилися від продажу книги Сенцова

Субота, 28 листопада 2015, 12:58

В Росії книжкові магазини та мережі відмовилися від продажу книги оповідань незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє Крим. Реалії.

"Книга Сенцова вийшла тиражем 4000 примірників. В українських книгарнях вона вже продається. Нею зацікавилися видавці в Польщі та Нідерландах. А от у Росії видавці стикнулися з проблемами. Книжкові магазини та мережі відмовилися від продажу книги. Популярнний ярмарок книг нон-фікшн, який має репутацію незалежного заходу, зробив вигляд, що не помітив видання книги Сенцова", - зазначає видання. 

Сегодня были в посольстве Украины на презентации книги Олега Сенцова "Рассказы". По словам издателей, книгу отказалась б...

Posted by Olga Gorelik on 27 ноября 2015 г.

Презентація збірки оповідань Сенцова відбулася у посольстві України в Російській Федерації. У липні 2015 року видавництво Laurus презентувало в Києві збірку оповідань українського режисера: вісім автобіографічних текстів, написаних задовго до арешту.

Видання "Рассказов" підтримали українські кінематографісти, половина коштів з продажу тиражу піде на підтримку режисера.

Як відомо, 39-річний Олег Сенцов, який родом із Сімферополя, був активним учасником Революції Гідності, брав участь в Автомайдані, вже 1.5. роки незаконно перебуває за гратами в РФ: у травні 2014 року в окупованому Криму представники російської влади затримали його разом з 25-річним Олександром Кольченком та ще декількома українцями.

25 серпня 2015 року у Ростові-на-Дону Сенцова було засуджено до 20 років, а Кольченка до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

24 листопада Верховний суд РФ постановив залишити без змін вирок Сенцову і Кольченку.  Суд поклав в основу вироку свідчення Афанасьєва, який у суді заявив, що обмовив Кольченка і Сенцова.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування