Авакову показали новий танк для ведення бою в умовах міста

Субота, 28 листопада 2015, 13:44

Глава МВС Арсен Аваков ознайомився з проектом танка "Азовець", який може бути використаний при веденні бою в міських умовах.

Як повідомили у прес-службі МВС,  презентація техніки відбулася в рамках робочого візиту глави МВС до тренувальної бази та рекрутингового центру полку Нацгвардії "Азов".

Як зазначили розробники бойової машини, танк має два бойових модулі, що дають змогу їх операторам контролювати обстановку, маючи сектор огляду у 180 градусів кожен, що вдвічі збільшує швидкість реагування на обстановку .

На озброєнні танк має спарені авіаційні гармати зі значною скорострільністю.

Також розробники спроектували унікальний захист машини, який дає їй змогу протистояти майже всім відомим боєприпасам, передбаченим для враження броньованої техніки. Керує бойовою машиною екіпаж з чотирьох бійців.

Як заявив Аваков, через місяць танк вже може бути поставлений на технічне польові випробування за участю державної комісії.

"Якщо все нормально – ми врахуємо підсумки випробувань і наступного року замовимо кілька машин на одному з підприємств України для серійного виготовлення", – зазначив глава МВС.

Він також додав, що техніку закуповуватимуть для потреб Національної гвардії і Збройних Сил України.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...