У Маріуполі і Красноармійську - місцеві вибори, фіксують порушення

Неділя, 29 листопада 2015, 09:05

29 листопада в Маріуполі о 8:00 відкрилися виборчі дільниці для голосування. Проголосувати можна буде до 20:00.

Для проведення виборів в Маріуполі надрукували 671 тис. 444 бюлетеня. Охорону порядку під час голосування забезпечать близько 2 тисяч правоохоронців.

Як повідомили у КВУ та ОПОРІ, на двох дільницях контрольні листи були вкинуті у скриньки для голосування без печатки - на ДВК №142406 (за адресою вул.Кіевская, 72) і на ДВК №142384 (вул.Пашковского, 62А).

Як зазначили в ОПОРІ, ситуація була помічена і виправлена, дільниці продовжили свою роботу. 

На ДВК №142406 ящики, куди виборці вже встигли опустити свої бюлетені, були опечатані, голосування в ці ящики більше не проводитиметься.

На ДВК №142384 голова комісії у зв'язку з порушенням "запанікувала і закрила дільницю, щоб вирішити це питання", пишуть Новости Донбасса.

Також повідомляється, що в Красноармійську на виборчій дільниці № сто сорок одна тисяча сімдесят-чотири кільком журналістам відмовили в реєстрації.

"Члени комісії посилалися на те, що нібито за законом необхідно було зареєструватися до 8:00 ранку 29 листопада. Після того, як журналісти Громадського ТБ Донбасу, яким також було відмовлено, почали наполягати на реєстрації, члени комісії з'ясували, що таке правило стосується лише спостерігачів", - зазначено у повідомленні.

Разом з тим у Маріуполі кандидат у депутати Маріупольської міськради від "Батьківщини" Галина Однорог власноруч розвішувала на ділянках автобіографію, повідомляють в ОПОРІ.

 

Порушення зафіксоване на ДВК №142416 (за адресою вул. Лавицького, 7) та ДВК №142415, які розміщені в одній будівлі.  Представники однієї з комісій викликали міліцію , зафіксували цей факт і зняли агітацію. 

В ЦВК 29 листопада повідомили, що усі 250 виборчих дільниць (213 – в місті Маріуполь та 37 – в місті Красноармійськ) відкриті та працюють у штатному режимі.

"Надзвичайних подій, які могли б перешкоджати проведенню голосування на виборчих дільницях, не зафіксовано", - зазначили у Центрвиборчкомі.

Також 29 листопада проходить голосування на повторних місцевих виборах Мирнівського сільського голови, 12 депутатів Мирнівської сільської ради та одного депутата Ольшанської селищної ради (Миколаївська область), а також Колодеженського сільського голови (Волинська область).

Як відомо, вибори у Маріуполі та Красноармійську проходять 29 листопада через те, що спроба провести вибори 25 жовтня провалилася: на фабриці Ріната Ахметова були надруковані сумнівні бюлетені.

28 листопада на засіданні Маріупольської ТВК запропонували проголосувати за визнання дій ЦВК щодо роздачі бюлетенів тервиборчкомам незаконним.

ТВК не змогла затвердити порядок денний, оскільки до нього пропонувалося внести низку питань, які явно не мали стосунку до компетенції ТВК. Більшістю голосів порядок денний не був затверджений і засідання було закрито.

Згодом ЦВК змінила кількох членів Маріупольського виборчкому.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News