Матіос: У Генпрокурора стріляли із застосуванням тепловізора

Вівторок, 3 листопада 2015, 11:52

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що лише броньоване скло врятувало життя генпрокурору Віктору Шокіну.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок.

"Вчора під час проведення службової наради о 21:52, перебуваючи на своєму службовому місці і співробітники, які перебували за цим столом під час проведення наради, потрапили під обстріл фактично снайпера. Було випущено 3 кулі", - повідомив Матіос.

За його словами, слідство заявляє про обізнаність стрільця і його замовників щодо розташування речей і предметів в кабінеті Шокіна, особисте місце перебування генпрокурора, "бо постріл був фактично зроблений в притул з розрахунку на потрапляння  в область тулуба або голови".

"Крім того, вистрілів було зроблено декілька і тільки наявність броньованого щита зі скла дала можливість уникнути фактично смертельної дії в наслідок пострілів", - зазначив Матіос.

Він додав, що "снайпер стріляв із застосуванням тепловізора, бо всі штори і ролети були закриті, побачити тінь було неможливо".

"Постріли зроблені в різні частині скла, бо після пострілу по кабінету почалося пересування", - зазначив він.

Матіос показує, куди зхдіснили потріли

"Вперше за часів незалежності України на такому рівні вчинено замах на державного діяча, що класифікується за статтею 112 КК, що карається позбавленням волі до 15 років, або пожиттєвим позбавленням волі", - сказав він і додав, що розслідування веде СБУ, а процесуальне керівництво здійснюють прокурори ГПУ.

Крім того, Матіос акцентував увагу, що напроти будівлі Генпрокуратури розміщено будинок, що належить братам Клюєвим.

"Напроти тильної сторони будівлі, де розміщено кабінет Генпрокурора від вулиці Гусовського, розташовані декілька цікавих приміщень, одне з яких належить корпорації "Укрпідшипник". Подивіться, кому належить це підприємство", - зазначив він.

"Укрпідшипник" належить братам Клюєвим.

Він також сказав, що слідство розглядає версію, що снайпер міг бути і у буділвлі школи, що знаходиться навпроти ГПУ.

При цьому він обурився реакцією соцмереж.

"Я надзвичайно вражений великою кількістю негативного злорадства з приводу нібито замаху на рейхстаг, вистрілу в самого себе … з приводу новини про замах на життя генерального прокурора", - обурився Матіос.

"Прошу всіх зрозуміти, що подолання речей публічно, можже з лишнім спокоєм має суттєві закулісні речі, які заключаються в намаганні зупинити напор генпрокуратури в документуванні злочинів", - зазначив він.

Як відомо, 2 листопада близько десятої вечора невідомі обстріляли робочий кабінет генерального прокурора, де той проводив нараду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...