Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ хоче, щоб Єфремов, Стоян та Гордієнко не залишали Київ без дозволу

Понеділок, 30 листопада 2015, 11:15

Генеральна прокуратура просить суд покласти на екс-нардепів Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна зобов'язання не залишати Київ та Київську область без дозволу суду.

Про це у понеділок під час судового засідання в Печерському районному суді заявив прокурор Валерій Зимогляд.

Також Зимогляд просив зобов'язати екс-нардепів прибувати до суду на кожнен виклик, повідомляти про зміну місця проживання та заборонити спілкуватися з нардепами 7 скликання.

У свою чергу захист колишніх депутатів виступив проти таких зобов'язань. Суд наразі не ставив на розгляд це питання.

Фото УП 

"Мій захисник не отримав повідомлення про сьогоднішнє судове засідання, але він тут і без жодних зобов'язань", - заявив адвокат Єфремова Олександр Мельников. Також захист спростовує всі звинувачення ГПУ.

Як відомо, 21 липня Генпрокуратура завершила розслідування проти Єфремова, Стояна і Гордієнка, підозрюваних у перевищенні службових повноважень та фальсифікації процедури прийняття "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

16 лютого Печерський районний суд Києва обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але екс-депутат вийшов під заставу в 3,7 млн гривень. Заставу за Єфремова вніс колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

Єфремову пред'явлено підозри у двох кримінальних процесах. Один стосується зловживання службовим становищем при обтяжуючих обставинах та службового підроблення (мається на увазі прийняття "диктаторських законів"), інша – щодо висловлювань Єфремова навесні 2014 року, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі , які призвели до важких наслідків – загибелі людей.

Єфремов звинувачення відкидає.

Як відомо, процедура прийняття  "диктаторських законів" призвела до підвищення ескалації в суспільстві під час Євромайдану.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування