Саакашвілі заперечив намір йти у прем'єри

Четвер, 5 листопада 2015, 12:34

Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі заперечив свою згоду на призначення прем'єр-міністром України.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи статтю європейського видання Politico, яка вийшло під заголовком "Найпопулярніший політик України".

"Просто щоб уникнути спекуляцій - я ніколи не казав цьому чи іншому журналістові, що хочу зайняти посаду прем'єр-міністра України. Я не отримував такої пропозиції і не маю бажання працювати на цій позиції", - запевнив він.

Just to avoid any speculations - I've never told this or any other journalist, that I'm willing to take the job of the...

Posted by Mikheil Saakashvili on Wednesday, November 4, 2015

Автор матеріалу написав, що Саакашвілі озвучив готовність зайняти цю посаду, щоб перетворити Україну в оплот протистояння кремлівської експансії в Європі.

"Я б хотів взяти участь у великих змінах і реформах, а в якій ролі я зможу це робити – я це робитиму", – сказав Саакашвілі, відповідаючи на запитання про бажання стати прем'єром.

При цьому він додав, що не має особливих претензій на сю посаду.

"Це не та робота, про яку я мріяв. Я відмовився йти на вибори за будь-яким партійним списком, я не хочу мати нічого спільного з олігархами. Я хочу бути провідником реформ", – сказав губернатор.

"Якщо Україна не стримає Росію, я думаю, Росія може легко стерти Грузію і балканські держави з карти. Сильна Україна є найбільшим викликом для Росії", – додав він.

Саакашвілі також вчергове розкритикував діючого прем'єра Арсенія Яценюка, зокрема – за відмову вести свою партію на місцеві вибори.

"Це не нормально для партії прем'єр-міністра не брати участь у місцевих виборах – якщо ти не хочеш перевірити свою популярність, я не думаю, що ти маєш мандат робити реформи", – сказав він.

Також Саакашвілі закинув Яценюку створення "тіньового кабінету", який представляє корисливі бізнес-інтереси, зокрема – депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, проти якого у Швейцарії і Чехії проводиться кримінальне розслідування.

"Ми повинні перезапустити цей уряд. Ми повинні ліквідувати тіньовий уряд… тіньові фігури, які керують державними нафтовими і газовими компаніями. Нещодавно вони зробили значні перестановки у нафтовому і газовому секторі, але за планом Мартиненка, а не міністра енергетики", – заявив Саакашвілі.

Як відомо, досі одеський губернатор заперечував намір очолити український уряд. Президент Петро Порошенко також заявляв, що Саакашвілі був би хорошим прем'єром Грузії, а в України для цього є свої люди.

Останнім часом Яценюк і Саакашвілі обмінюються різкими випадами одне проти одного у пресі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...