Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура РФ побачила в словах Ходорковського ознаки екстремізму

Четвер, 10 грудня 2015, 17:51

Генпрокуратура РФ угледіла у висловлюваннях екс-глави ЮКОСа Михайла Ходорковського ознаки екстремізму і направила матеріали в Слідчий комітет для перевірки.

Про це ТАСС повідомила представник наглядового відомства Марина Гриднєва.

Гриднєва пояснила, що приводом для перевірки став розміщений в інтернеті відеозапис прес-конференції Ходорковського в швейцарському офісі громадського руху "Відкрита Росія", під час якої він публічно закликав до зміни влади в Російській Федерації шляхом революції.

"Зробивши під час зазначеного заходу помилкові заяви про репресивність та протиправність чинного законодавства, нелегітимність парламенту, незаконність виборів президента Росії і залежність судів, Ходорковський запропонував саботувати закони", - сказала Гриднєва.

"Через відсутність у країні, за його твердженням, інституту чесних виборів та інших механізмів законної зміни влади Ходорковський закликав до скоєння революції як єдиного та необхідного способу зміни влади, зазначивши, що він для цього вже робить певні заходи", - додала вона.

Представник Генпрокуратури підкреслила, що "ці дії Ходорковського носять екстремістський характер і вимагають проведення процесуальної перевірки в порядку ст. 144 КПК РФ, оскільки вони містять ознаки публічних закликів до насильницької зміни основ конституційного ладу Російської Федерації".

"Заступник генерального прокурора Володимир Малиновський прийняв рішення направити матеріали перевірки в Слідчий комітет для вирішення питання про кримінальне переслідування Ходорковського за фактами виявлених порушень закону", - повідомила Гриднєва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...