Рада просить світ продовжити санкції проти РФ "за теракти в Україні"

П'ятниця, 11 грудня 2015, 11:02

Верховна Рада прийняла постанову "Про звернення до парламентів іноземних держав, Європейського парламенту і міжнародних парламентських асамблей щодо продовження та посилення санкцій проти Російської Федерації за організацію терористичних актів в Україні".

Постанову підтримали 239 народних депутатів.

У зверненні йдеться про необхідність "продовжити та посилити санкції проти Російської Федерації; встановити персональні санкційні списки проти правлячої верхівки Російської Федерації, які встановили режим державного тероризму".

У документі міститься прохання активізувати міжнародний моніторинг за ситуацією в окупованих РФ територіях у сфері дотримання прав і свобод людини та негайно реагувати на будь-які порушення; підтримати зусилля України, спрямовані на звільнення громадян України, які незаконно утримуються на території РФ.

"Вимагаємо від Російської Федерації припинення агресії проти України, негайного і безумовного звільнення всіх українських політичних заручників та в’язнів, відмови від практики міжнародного тероризму", - йдеться у зверненні.

Крім того, депутати наголошують на необхідності не допустити безкарності винних у злочинах проти людяності, вчинених від початку російської терористичної агресії проти України; вимагати від РФ повного та безумовного виконання Мінських угод.

У зверненні зазначається, що Російська Федерація продовжує грубо порушувати суверенітет і територіальну цілісність України та перетворюється на терористичну  державу.

Парламент направить звернення до парламентів іноземних держав, Європейського парламенту, міжнародних парламентських асамблей і поширить текст звернення в ООН.

Окрім того, постанова передбачає направлення документу до президента Європейської комісії, президента Ради ЄС, генерального секретаря Ради Європи, генерального секретаря НАТО, голови ОБСЄ.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
10:31
Каллас у двадцяту річницю вступу країни у НАТО закликала підтримати членство України
10:22
"Шоколадна" криза набирає оберти: як дефіцит какао у світі впливає на ціни
10:13
У шести областях пошкоджено енергетичну інфраструктуру – Шмигаль
Усі новини...