Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка: Під Донецьком і Алчевськом - танки, РСЗВ і САУ

Субота, 12 грудня 2015, 15:15

У районі Алчевська, Первомайська, Донецька наявне  заборонене Мінськими домовленостями озброєння – танки, РСЗВ та артилерійські  системи калібром понад 100-мм (САУ).

Як повідомляє ГУ розвідки Міноборони, відповідну інформацію надано представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Відповідно до вказівок командування ЗС РФ, передові підрозділи 1 АК застосовують тактику підриву старих місць розривів мін і снарядів, що представляється Місії ОБСЄ як доказова база порушення силами АТО Мінських домовленостей. При цьому зазначене використовується для обґрунтування обстрілів українських позицій як вогню у відповідь", - зазначено у повідомленні ГУР МО. 

При цьому основні зусилля бойовиків зосереджені на ротації/посиленні підрозділів першого ешелону 1 та 2 АК на Новоайдарському, Сєвєродонецькому, Слов’янському, Донецькому та Волноваському напрямках; на вдосконаленні інженерного обладнання переднього краю оборони підрозділів 1 і 2 АК на Слов’янському та Волноваському напрямках та на підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння. 

Також бойовики підвищують боєздатність з’єднань та частин 1 і 2 АК, доукомплектують їх та нарощують логістичне забезпечення, а також ведуть розвідку сил АТО з використанням ДРГ, БПЛА та літака-розвідника ЗС РФ. 

У зоні АТО ситуація залишається складною, зберігається висока інтенсивність вогневого впливу на бійців ЗСУ.

"11 грудня здійснено 61 обстріл зі стрілецької зброї (у т.ч. АГС, СПГ), з них: 12 – Миронівський, Луганське, Світлодарське, Зайцеве (Слов’янський напрямок); 47 – Новгородське, Авдіївка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка (Донецький напрямок); два – Широкине (Маріупольський напрямок)", - повідомили у Міноборони. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування