Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віче з Кривого Рогу їде на Київ

Неділя, 13 грудня 2015, 15:31

22 грудня під Верховною Радою планується проведення акції за участі активістів Віча з Кривого Рогу із закликом до парламенту законодавчо вирішити питання перевиборів. 

Про це Українській правді повідомив нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв. 

За його словами, рішення про проведення акції у Києві було ухвалено 13 грудня під час Віча у Кривому Розі.

"Люди вже збираються, домовляються, як будуть їхати", - зазначив він. 

Як  повідомляє видання 0564.ua, у Кривому Розі під час Віча із закликом їхати до Києва "усім криворізьким Майданом" виступив кандидат у мери Кривого Рогу Юрій Мілобог.

"Якщо через тиждень не буде проголосований закон про перевибори в Кривому Розі, я не хочу, щоб "Самопоміч" була в парламентській коаліції", - додав він.

У Кривому Розі відбулося чергове народне Віче з вимогою перевиборів мера міста
У Кривому Розі відбулося чергове народне Віче з вимогою перевиборів мера міста
 

Під час Віча Соболєв також повідомив, що народні депутат мають плани об'їхати інші міста України та закликав після цього взяти учать у Всеукраїнському Вічі у Києві.

Він зазначив, що наразі "на Печерських пагорбах захищаються не людей, а Ахметова и Вілкула" та закликав об'єднуватися для встановлення народовладдя у всій країні. 

Як відомо, 17 листопада сотні людей прийшли під будівлю, де ТВК мала розглянути скарги Милобога, щоб висловити незадоволення визнанням Юрія Вілкула міським головою. У 18 листопада у Кривому Розі відкрили сесію міської ради тапредставили новим очільником міста Юрія Вілкула, попри те, що скарги Милобога розглянуті не були.

В  ніч на 22 листопада Дніпропетровський окружний адміністративний суд після двохденного розгляду у повному обсязі відмовив у задоволенні позову Юрію Милобогу, кандидату на посаду міського голови Кривого Рогу.

22 листопада у Кривому Розі відбулося Віче, учасники якого виступали проти рішення суду та на підтримку Юрія Мілобога.  

7 грудня Криворізька міська виборча комісія звернулася до Верховної Ради з проханням призначити вибори міського голови у зв’язку з чисельними порушеннями при голосуванні і навмисним зривом перерахунку голосів.

10 грудня Верховна Рада не змогла визначитися щодо питання проведення позачергових виборів 27 березня 2016 року: кількаразове сигнальне голосування за законопроект №3613 засвідчило відсутність достатньої кількості голосів.

Перший заступник голови фракції "БПП" Ігор Кононенко заявив, що парламент повернеться до розгляду законопроекту про призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу 22-25 грудня  і депутатам вистачить голосів, щоб його ухвалити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...