ЗМІ: "Вишки Бойка" Росія могла вивозити, щоб їх не заарештували

Вівторок, 15 грудня 2015, 09:13

Росія раптово могла вирішити вивезти з одеського газового родовища "вишки Бойка" через можливого ризику їх арешту за підготовленим позовом "Нафтогазу".

Про це пише російський Комерсант з посиланням на своїх співрозмовників, близьких до Нафтогазу.

На думку співрозмовників видання, найбільш вірогідною причиною настільки раптового відкликання бурових вишок були побоювання, що вони можуть бути арештовані за позовами "Нафтогазу України", які готуються.

Ці СПБУ куплені у 2011 році на кредит, який "Нафтогаз" виділив тоді дочірньому "Чорноморнафтогазу". Ще до анексії Криму компанії почали судитися за повернення коштів, а наприкінці жовтня президент Петро Порошенко заявив, що країна має намір через суд повернути Одеське і Безіменне родовища.

Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв зазначав, що компанія може подати окремий позов в комерційний арбітраж по поверненню майна "Чорноморнафтогазу".

Джерело, близьке до "Нафтогазу", заявило виданню, що позов готується до подання у Стокгольмі чи Лондоні.

Якщо арбітраж винесе рішення про арешт бурових як забезпечувальний захід, для його реалізації буде потрібно рішення національного суду, наприклад, в Україні, яке буде нескладно отримати, пояснює партнер Herbert Smith Freehills Андрій Панич.

У ряді випадків арбітраж може навіть вимагати забезпечувальних заходів прямо від сторони спору.

Раніше в понеділок стало відомо, що сторожовий катер Прикордонслужби ФСБ РФ і ракетний катер Чорноморського флоту РФ примусили торгове судно під турецьким прапором змінити курс в Чорному морі, коли росіяни перетягували ближче до Криму "вишки Бойка".

Прикордонна служба ФСБ Росії заявила, що ніякого інциденту з турецьким судном в ході транспортування бурових установок в Чорному морі не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...