Практично всі, хто був в опозиції до Плотницького, вбиті - ЗМІ

Вівторок, 15 грудня 2015, 16:00
Практично всі, хто був в опозиції до Плотницького, вбиті - ЗМІ
rbc.ru

Після вбивства Павла Дрьомова на території так званої "ЛНР" не залишилося "атаманів", непідконтрольних лідеру луганських бойовиків Ігорю Плотницькому.

Про це пише у вівторок у своєму розслідуванні "Новая газета".

Журналісти вважають, що зачистка увійшла у фінальну стадію і лідерам бойовиків Захарченку та Плотницькому самим може загрожувати ліквідація. На зміну ж їм на територію так званих "невизнаних республік" можуть прийти політики і бізнесмени з близького оточення Януковича.

Історично Павло Дрьомов, як і раніше ліквідований Олексій Мозговий, підпорядковувалися Стрєлкову. Коли Стрєлков втік у Росію, Мозговий і Дрьомов домовилися спільно обороняти Первомайськ, а зайняли, відповідно, Алчевськ і Стаханов.

Невдовзі між "атаманами" виник конфлікт внаслідок звинувачень в тому, що кожен з них переслідує тільки бізнес-інтереси.

Мозговий відповідав за роботу Алчевського меткомбінату і отримував за це якийсь відкат.

Дрьомов відповідав за бездоганну роботу активів Ріната Ахметова. У донецького олігарха був історично сформований конфлікт з колишнім губернатором Луганської області Михайлом Єфремовим, людиною якого вважають Плотницького.

До речі, після того, як той очолив республіку, на території так званої "ЛНР" закрилася належить Ахметову мережа супермаркетів "Брусничка" (в "ДНР" вона благополучно працює), відзначає автор статті.

На сьогоднішній день вбиті практично всі, хто був в опозиції до Плотницького: Беднов ("Бетмен"), Іщенко ("Малюк"), Мозговий і Дрьомов, втекли до Росії Козіцин, Гайдей ("Рим"). У Луганську залишився один "Лєший", але він, на загальну думку, більше не становить ніякої небезпеки.

Водночас, джерела "Новой газети" припускають, що і Плотницький, і його візаві з "ДНР" Захарченко, як тільки завершать зачистку, самі під неї потраплять.

На думку автора, на зміну їм прийдуть політики і бізнесмени з близького оточення Януковича, які виїхали в Росії. Неспроста ж останній днями публічно заявив про "намір повернутися в політику".

Раніше припускали, що Дрьомова "замовив" його помічник, а знищили російські спецслужби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування