Спецпризначенців Нацгвардії вишколили за стандартами НАТО - РНБО

Четвер, 17 грудня 2015, 12:21

Бригада спецпризначення Національної гвардії нового типу готова до виконання бойових завдань.

Це констатував секретар РНБО Олександр Турчинов у четвер після огляду тренування бійців спецпризначення Нацгвардії, інформує прес-центр РНБО.

За його словами бійці цієї бригади першими розпочали свою діяльність відповідно до стандартів НАТО.

Головним завданням бригад спеціального призначення Нацгвардії є нейтралізація бойових розвідувальних та терористичних груп і озброєних угруповань як в зоні АТО, так і в будь-якій точці країни, зазначають в РНБО.

"Для цього вони оснащуються не тільки сучасною зброєю, але і новими транспортними засобами доставки, військово-транспортними літаками, гелікоптерами та бронетранспортерами", - запевнив Турчинов.

В ході навчань секретар РНБО відзначив професійну роботу оперативного штабу.

"Оперативні штаби розгортаються за годину. При цьому запускаються безпілотні апарати та інші технічні засоби збору інформації, що дозволяють оперативно перехоплювати та аналізувати дані, необхідні для якісного виконання бойових завдань", - сказав він.

"Крім того, командний склад та бійці готуються за програмою, яка дозволяє самостійно приймати рішення в екстремальних умовах та діяти відповідно до ситуації, а не проходити багатоланцюгове узгодження, що дуже важливо для досягнення результату під час проведення бойових операцій", - резюмував секретар РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News