Мінстець: На всьому окупованому Донбасі доступний сигнал українських ЗМІ

Четвер, 17 грудня 2015, 13:55

У міністерстві інформаційної політики стверджують, що на всій звільненій і окупованій території Донбасу доступний сигнал українського телебачення чи радіо.

Про це повідомив радник міністра інформаційної політики Олександр Бригинець журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо брати покриття яким-небудь українським ЗМІ, то вся територія, в тому числі і окупована, покрита якимось нашим сигналом: чи ТБ, або радіо (короткі або середні хвилі). Тобто за необхідності завжди є сигнал, який точно покриває поверхню територію", - заявив Бригинець.

При цьому він зауважив, що покриття неоднорідне, оскільки в одних місцях відновити мовлення простіше, в інших - складніше.

"Щоб покрити окуповану територію необхідно ставити велику щоглу (для передавача) на лінії зіткнення. А навіть існуючі вишки відновити важко, оскільки вони постійно обстрілюються. Тому відновлення передавачів здійснюється на більш віддаленій відстані і це ускладнює роботу", - сказав Бригинець.

У свою чергу заступник міністра інформполітики Тетяна Попова повідомила, що згідно з приблизними вимірами аудиторії, близько 60% населення Донецької і близько 50% населення Луганської областей мають доступ до українського телебачення.

"50% (населення Донецької області) гарантовано дивляться українські національні канали, в решту 50% включено і українські канали, припустимо ТРК" Донбас "і ДонТБ ... Вони ще становлять близько 10%, а решта 40% - російські канали на окупованій території ", - сказала заступник міністра.

Вона зазначила, що в Луганській області ситуація трохи гірша - українські канали там доступні для близько 50-55% населення.

Попова зазначила, що Мінінформполітики в наступному році продовжить роботу з поширення ТБ- і радіосигналу в зоні АТО.

"Наступний транш допомоги по обладнанню - від США. Також ми запросили всі європейські країни - можливо, де проводиться заміна аналогового на цифрове мовлення, і передавачі, які є звільнилися", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування