Щодо міністра Петренка і депутатів НФ відкрили справу про рейдерство

Четвер, 17 грудня 2015, 15:06

Національне антикорупційне бюро прийняло заяву президента компанії "Житомирська кондитерська фабрика" Ігоря Бойка про спробу рейдерського захоплення.

Це підтверджується повідомленням НАБУ, яке є в розпорядженні "Української правди".

 

В коментарі УП Бойко заявив, що до спроби рейдерства причетні міністр юстиції Павло Петренко, депутати Ради від "Народного фронту" Сергій Пашинський, Тетяна Чорновол, Вадим Кривенко, Павло Дзюблик, екс-співвласник фабрики Юрій Лещинський, держреєстратор Житомира Лоханчук, екс-директор "Житомирторфа" Олександр Рогаль, начальник департаменту реєстраційної служби при Мін'юсті Сергій Бенедисюк.

За словами Бойка, розслідування ведеться за статтею про незаконне заволодіння майном. Він додав, що фабрику відмовляються повернути в держреєстр, рахунки арештовані, а податкова анулювала свідоцтво платника податку.

У свою чергу Пашинський на своїй сторінці у Facebook написав, що рейдером насправді є сам Бойко, який раніше захопив фабрику. Він також опублікував відповідну заяву на ім'я директора НАБУ Артема Ситника.

Щоб нарешті зупинити (або принаймні спробувати) потоки бруду з приводу ситуації на «Житомирських ласощах» вчора подав за...

Posted by Сергій Пашинський on Tuesday, December 15, 2015

Водночас міністр юстиції Павло Петренко на своєму Facebook звернувся до Національного антикорупційного бюро, щоб вони провели перевірку інформації щодо нібито причетності керівництва Міністерства юстиції до даного корпоративного конфлікту.

"Ще раз зазначаю, Міністерство юстиції не вчиняло жодних юридичних дій стосовно даного підприємства", - заявив він.

Щойно з подивом прочитав інформацію, яка була розміщена в "Українська правда" щодо нібито порушення кримінальної справи ...

Опубліковано Павлом Петренком 17 грудня 2015 р.

Як відомо, у кінці листопада компанія повідомила, що Пашинський готує її захоплення за допомогою незаконних рішень тернопільського суду. Бойко тоді заявляв, що для цього у Житомир були направлені автобуси з тітушками.

Сам Пашинський від цього відхрещувався. За його словами, фабрику у 2011 році у справжнього власника відібрали екс-заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов і фінансист Януковича Юрій Іванющенко. Він допустив, що зараз справжній власник повертає свою власність.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування