Ситник розповів, як британці вчили детективів і аналітиків НАБУ

П'ятниця, 18 грудня 2015, 14:48

Детективи та працівники аналітичного управління Антикорупційного бюро України вивчали досвід подібних правоохоронних органів, які працюють у Лондоні.

Про це розповів голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на брифінгу з послом Великобританії в Україні Джудіт Гофф.

"Працівники підрозділу, який був створений в Антикорупційному бюро, проходили навчання у британських експертів із фінансової розвідки і боротьби з корупцією та відмиванням коштів. Програма була розроблена компанією IML Consulting… Тренінги велися виключно британськими експертами, без перекладачів", - сказав Ситник.

Він зазначив, що аналітики мають використовувати найсучасніші методи аналізу, і вони вже приступили до роботи з використанням відкритих і закритих баз даних за тими кримінальними провадженням, які ведуть детективи Антикорупційного бюро.

"І (вони) напрацьовують нові кримінальні провадження, які найближчим часом буде внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань", - додав Ситник.

Він подякував британським партнерам і послу Великобританії в України "за системну підтримку Національного антикорупційного бюро та за організацію навчання для детективів та аналітиків бюро".

Ситник розповів, що за підтримки британських партнерів було розроблено дорожню карту створення Національного антикорупційного бюро, створена комунікаційна стратегія с новим бренд-буком та веб-сайтом.

Британці надали фінансову й практичну підтримку всіх тренінгових програм для детективів та аналітиків Національного антикорупційного бюро у 2015 році.

Ситник сподівається на подовження співпраці у 2016 році, оскільки триває набір працівників в НАБУ.

Керівництво Антикорупційного бюро здійснило ознайомчий візит до Лондона для вивчення досвіду боротьби з корупцією (влітку - ред.).

"На стадії реалізації – спільний проект з розробки IT-архітектури Антикорупційного бюро", - сказав Ситник.

Він пообіцяв виправдати "аванс довіри" до його відомства.

Ситник не назвав обсяг коштів, які Великобританія виділила на навчання працівників НАБУ, адже його відомство отримує не кошти, а навчання чи допомогу з устаткуванням.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News