Від імені МЗС Німеччини розіслали фейковий лист на захист Арбузова – ГПУ

Понеділок, 21 грудня 2015, 15:39

Генеральна прокуратура отримала підробний лист начебто від імені МЗС Німеччини з закликом припинити "політичне" переслідування екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Про це "Українській правді" повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

За його словами, після отримання листа ГПУ звернулася до посольства Німеччини в Україні, яке підтвердило, що лист є фейковий, виконаний на підробному бланку та містить орфографічні помилки.

Як відомо, повідомлення про те, що МЗС Німеччини "офіційно попросив ГПУ дати Арбузову спокій" з'явилися у низці ЗМІ 17 грудня. Вони публікувалися з посиланням на неназване джерело у Генпрокуратурі.

У цих повідомленнях говорилося, що у відповідному листі, надісланому на адресу ГПУ, містився заклик "припинити практику політичного переслідування представників попередньої влади, зокрема – колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова".

На вівторок запланована прес-конференція адвокатів Арбузова, на якій вони планують надати начебто документальні докази від МВС і банків Латвії про те, що Арбузов не має банківських у цій країні, а відповідні заяви ГПУ є начебто неправдивими.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування