Україна посилить своє представництво в ООН

Вівторок, 22 грудня 2015, 07:28

Представництво України в ООН буде посилено командою з 15 вітчизняних дипломатів.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю "Громадське ТБ".

За його словами, нещодавно призначений постпред України Володимир Єльченко буде займатися безпосередньо членством країни в Радбезі, він також буде виконувати функції представника в ООН.

"Але ми підсилюємо наше представництво – ми сформували окрему команду, відібрані додатково 15 дипломатів на відкритому конкурсі", - сказав Клімкін.

За його словами, один із заступників Єльченка буде допомагати йому з питань Радбезу, другий – з проблематики ООН в цілому.

"Так що не турбуйтеся – ніяких проблем з оонівської тематики з-за того, що ми сфокусуємося на Собвбезе 100% не буде", - запевнив міністр.

Як відомо, 9 грудня президент Петро Порошенко призначив Володимира Єльченка новим постійним представником України при ООН.

Єльченко, який раніше працював послом України в Росії, змінить на посту постпреда в ООН свого попередника Юрія Сергєєва.

Сергєєв був представником України при Організації Об'єднаних Націй з 2007 року.

Україна отримала статус непостійного члена Ради безпеки ООН. На голосуванні в ООН 15 жовтня рішення підтримали 177 країн. Таким чином, з 1 січня 2016 року Україна строком на два роки стане одним з десяти непостійних членів Радбезу ООН.

DT.ua, Hromadske. TV

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...