Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну в ООН представлятиме екс-посол країни в Росії

Середа, 9 грудня 2015, 21:14
Україну в ООН представлятиме екс-посол країни в Росії

Президент Петро Порошенко призначив Володимира Єльченка новим постійним представником України при Організації Об'єднаних Націй.

Відповідний указ глава держави підписав 9 грудня.

"Ефективна робота у складі Ради безпеки ООН – це наша нова вершина. Для того, щоб її підкорити, ми вже зараз надаємо нашій місії у Нью-Йорку нової динаміки", - прокоментував призначення глава МЗС Павло Клімкін.

Він зазначив, що Єльченко - "це людина, яка знає ООН як свої п’ять пальців, користується там високим авторитетом" і має досвід представлення України в Радбезі під час членства країни в цьому органі у 2000-2001 роках.

На думку Клімкіна, важливим та корисним на новій посаді стане і досвід роботи Єльченка послом України в Росії.

"Він прекрасно розуміється на особливостях російської дипломатії. Переконаний, що цей його досвід буде безцінним на майданчику ООН, де йому доведеться відстоювати інтереси України, сидячи за одним столом з представником держави-агресора", - підкреслив міністр.

На цій посаді Володимир Єльченко змінив Юрія Сергеєва, який був представником України при ООН з 2007 року.

Клімкін відзначив ефективну роботу Сергеєва на посаді постійного представника. Він зазначив, що досвід фахівця такого високого рівня потрібен на Батьківщині.

"Після восьми років безперервної діяльності Юрія Сергеєва у Нью-Йорку я буду радий вітати його у Києві, де у нього буде багато роботи у складі нашої зовнішньополітичної команди", - сказав міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: