Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: крім Пушнякова звільнені ще кілька генералів. Причина – Сватове

Четвер, 24 грудня 2015, 13:48

Крім командувача Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, про відставку якого стало відомо у четвер, своїх посад позбудуться ще кілька генералів.

Про це повідомляє ЛІГА.net з посиланням на свої джерела в Генштабі та Міноборони.

За даними видання, також з посад підуть перший заступник Пушнякова Сергій Бессараб, заступник начальника Генштабу Володимир Хижий, командувач інженерних військ ЗСУ Микола Кравчук та начальник Головного управління з роботи з особовим складом ЗСУ Іван Чубенко.

У повідомленні говориться, що кількість звільнених генералів ще може збільшиться.

Джерело додало, що Хижий "за власним бажанням" відмовився йти і щодо нього буде проведена необхідна атестаційна робота.

"Буде переатестація, буде люстрація. Ну, не хоче добровільно – піде примусово", – сказав співрозмовник.

Джерела видання також вважають, що насправді питання про ці звільнення вирішував президент.

Безпосередньою причиною відставок співрозмовники агентства назвали вибух боєприпасів у Сватовому Луганської області, який міг призвести до масштабної катастрофи.

"Це не єдина причина. Але це була остання крапля", – сказало джерело.

Всі перелічені генерали мають відношення до інциденту. Забезпечення, робота з особовим складом, інженерні роботи – на всіх рівнях у Сватовому стався провал. І саме ці генерали відповідальні за те, що трапилося, вважає співрозмовник.

"Якщо б ситуація пішла далі, якби не було оперативних дій з гасіння та вивезення боєприпасів, могла трапиться справжня трагедія. Там були Смерчі, причому заряджені. Якщо б не вдалося вчасно вирішити інцидент – під удар міг потрапити навіть Харків", – розповів співрозмовник.

Після інциденту була проведена перевірка, в рамках якої робота названих генералів була визнана незадовільною. Саме з цієї причини їх попросили написати заяви, розповіли джерела.

Формально звільненим генералам дають можливість спокійно піти на пенсію без скандалу. При цьому їхнє звільнення ніяк не пов'язано з люстрацією або іншими речами, про які повідомлялося раніше.

У той же час опитані агентством співрозмовники в керівництві армії заявили, що гідних кандидатур на посади, які звільнилися, практично немає.

Одна із запропонованих кандидатур на посаду командувача Сухопутними військами – командувач Високомобільними десантними військами Михайло Забродський. Однак він відмовився від пропозиції, пославшись на недостатність досвіду.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування