Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Миротворча місія ЄС на Донбасі стає все актуальнішою - Геращенко

Середа, 30 грудня 2015, 18:02

Миротворча місія Євросоюзу на Донбасі, створити яку закликав нормандську четвірку президент Петро Порошенко, є актуальною.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи, нардеп Ірина Геращенко у Facebook.

"Під час телефонної розмови в норманському форматі президент закликав створити на Донбасі миротворчу місію ЄС. В контексті європейської безпеки і крихкої ситуації на Донбасі така ініціатива стає все більш актуальною. Тим більше, що бойовики не дають нормально працювати СММ ОБСЄ, обстрілюють спостерігачів і не допускають їх на всю окуповану територію", - написала вона.

Геращенко також наголосила, що президент вимагає звільнення всіх заручників – "і тих, кого утримують на окупованій території, і тих, кого тримають в Москві".

Крім того, вона додала, що останніми днями часто спілкуюся з мамою Надії Савченко, а та дуже переживає через голодування Наді, але й захоплюється донькою.

За словами депутата, Надія, як і Олег Сенцов, і інші українці-політв'язні в РФ, не втрачає почуття гідності у найжахливіших умовах.

"Біля неї не чергують швидкі допомоги, вона не зловживає питаннями здоров'я і взагалі не говорить про хвороби.... Тим більше для держави справа честі її звільнити", - зазначила Геращенко.

Під час телефонноі розмови в норманському форматі президент закликав створити на Донбасі миротворчу місію ЄС. В контек...

Posted by Iryna Gerashchenko on Wednesday, December 30, 2015

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування