Одну з підлеглих Саакашвілі спіймали на хабарі

Середа, 30 грудня 2015, 18:17

Начальника департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської обласної держадміністрації затримали на хабарі.

Про це повідомив "Українській правді" телефоном помічник генерального прокурора Владислав Куценко.

За його словами, працівники ГПУ й СБУ провели спецоперацію, за результатами якої під час отримання хабара у розмірі 1 мільйон 450 тисяч гривень затримали начальника департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської облдержадміністрації.

Хабар надавався за здійснення оплати на користь приватної організації, яка будує за кошти державного бюджету.

Спецоперація тривала 5 днів, уточнив Куценко.

Порушено кримінальне провадження за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу.

Згодом Служба безпеки України поінформувала, що чиновниця Одеської ОДА "організувала систематичний механізм вимагання грошей з підприємців за "оперативне" підписання актів виконаних робіт та перерахунок бюджетних коштів за послуги з будівництва та реконструкції об’єктів обласної комунальної власності".

"Співробітники спецслужби затримали керівника у службовому кабінеті під час отримання одного мільйона 450 тисяч гривень чергового хабара від бізнесменів", - уточнили в СБУ.

Чиновницю Одеської ОДА упіймали на хабарі
Чиновницю Одеської ОДА упіймали на хабарі
СБУ

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до корупційної схеми, та інших фактів отримання хабарів чиновницею облдержадміністрації.

Підлеглу Саакашвілі
Підлеглу Саакашвілі "застукали на гарячому"
СБУ

У свою чергу, голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявив, що затримана на хабарі в.о. керівника департаменту ЖКГ Тетяна Марченко "не пройшла конкурс", їй шукатимуть заміну.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News