Путін виправдовується тим, що НАТО й США захотіли "на трон" у Європі

Понеділок, 11 січня 2016, 08:07

Бажання НАТО "царювати" в Європі спровокувало багато кризових ситуацій на континенті, стверджує президент РФ Володимир Путін.

"НАТО і США хотіли повної перемоги над Радянським Союзом. Вони хотіли царствувати в Європі одноосібно", - заявив він в інтерв'ю німецькому виданню Bild..

"І ось тому, що вони всілися на трон, ми сьогодні говоримо про всі ті кризи, яких могло б не бути", - стверджує президент РФ.

"Де написано, що НАТО зобов'язане приймати всіх, хто захоче? Ніде. Потрібні критерії, потрібні умови. Була б політична воля, все б змогли зробити, якщо б захотіли. Не хотіли просто", - вважає Путін.

Він сказав, що американські й європейські політики повторюють, як мантру, що "країни мають право обирати спосіб забезпечення своєї безпеки".

"Так, ми знаємо про це. Це правда. Але правда також і те, що інші країни мають право приймати рішення розширювати свою власну організацію і не розширювати, діяти так, як вони вважають за доцільне з точки зору забезпечення загальної міжнародної безпеки", - додав Путін.

Раніше в НАТО категорично відкинули претензії Росії щодо того, що Альянс своїми діями і розширенням становить загрозу для РФ.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування