Чотирьом "беркутівцям", які пройшли переатестацію, оголосили про підозру

Вівторок, 12 січня 2016, 17:35

Чотирьом екс-працівникам колишнього підрозділу "Беркут", які вже пройшли переатестацію, оголошено підозру у застосуванні насильства до учасників громадського руху "Автомайдан" під час Революції Гідності.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з інформацією, оголошено про підозру двом командирам відділень та двом бійцям полку поліції особливого призначення ГУ поліції в Києві (екс-співробітникам столичного спецпідрозділу міліції "Беркут") за фактами перевищення влади та незаконного затримання активістів громадського руху "Автомайдан" у ніч із 22 на 23 січня 2014 року на вулиці Щорса та Грушевського в Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їхніх автомобілів.

Окрім того, "беркутівців" обвинувачують у службових підробленнях рапортів та наданні завідомо неправдивих показань, поєднаних із обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У ГПУ повідомили, що до суду вже внесли клопотання про відсторонення підозрюваних від посад та застосування до них запобіжних заходів у вигляді домашніх арештів.

У прес-службі також зазначили, що вищезгадані колишні "беркутівці" успішно пройшли переатестацію, а двоє з них отримали підвищення, ставши командирами відділень.

Пізніше глава Національної поліції Хатія Деканоідзе заявила, що інформація Генпрокуратури про переатестацію екс-"беркутівців", яким оголосили про підозру, не відповідає дійсності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування