Симоненко поскаржився на суддю, який заборонив Компартію

Вівторок, 12 січня 2016, 19:42

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів зі скаргою на дії судді Окружного адміністративного суду Києва Валерія Кузьменка, вчинені під час розгляду ним справи про заборону КПУ.

Про це повідомила прес-служба Компартії у вівторок.

Як зазначено в повідомленні, партія має намір обстоювати свої інтереси на всіх рівнях, а також докладати зусиль для притягнення Кузьменка до дисциплінарної відповідальності "за незаконну заборону КПУ".

У своїй скарзі Симоненко зазначив, що Кузьменко "припустився таких грубих порушень: незаконно відмовив КПУ в доступі до правосуддя, що не дало можливості представникам КПУ реалізувати надані їм процесуальні права; порушив принципи гласності та відкритості судового процесу, призначивши розгляд справи в порядку письмового провадження; порушив принципи рівності всіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і в доведенні перед судом їхньої переконливості; порушив правила відводу судді".

"Зазначеними грубими порушеннями суддя не дозволив Компартії обстояти свою правоту в суді та взяти гору правосуддю", - йдеться в повідомленні КПУ.

Як відомо, 8 липня 2014 року Мін’юст та Укрдержреєстр звернулися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про заборону на території держави Комуністичної партії України.

16 грудня 2015 року суд заборонив діяльність КПУ за позовом Міністерства юстиції.

28 грудня КПУ звернулася до Київського апеляційного адміністративного суду з апеляційною скаргою на відповідну постанову Окружного адмінсуду Києва.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News