СБУ затримала учасника "мукачівських подій"

Середа, 13 січня 2016, 12:27

Співробітники Служби безпеки за дорученням Генеральної прокуратури затримали у Черкасах українця, безпосередньо причетного до "мукачівських подій" 11 липня 2015 року.

Про це інформує у середу прес-центр СБУ.

Зазначається, що затриманого обґрунтовано підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 та ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України.

Чоловіка було оголошено у розшук, оскільки він переховувався від органів досудового розслідування. Співробітники спецслужби встановили місцезнаходження розшукуваного та 12 січня затримали його у Черкасах.

В СБУ зазначають, що суд обере запобіжний захід затриманому.

Як відомо, 11 липня 2015 року у місті Мукачеве Закарпатської області 20 озброєних осіб у камуфляжній формі з написами "Правий сектор" влаштували стрілянину у кафе, а коли втрутилися правоохоронці – відкрили вогонь і по них. У результаті стрілянини загинули 4 особи, ще декількох було поранено.

За фактом інциденту прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою кваліфікацією "теракт" (ч.3 ст. 258 КК) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

Згодом повідомлялося про 7 кримінальних проваджень щодо мукачевського конфлікту

Озвучувалася версія про те, що між бійцями ПС та оточенням депутата Верховної Ради від "Волі народу" Михайла Ланьо стався конфлікт через спроби перерозподілу контрабандних потоків, зокрема – контрабанди сигарет.

Геннадій Москаль, який після цього конфлікту очолив ОДА Закарпаття, 5 серпня повідомив, що 9 бійців "Правого сектора" досі переховуються.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News