Жебрівський назвав стан пунктів в’їзду й виїзду на Донеччині задовільним

Понеділок, 18 січня 2016, 05:38

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський оцінив санітарний стан контрольних пунктів в'їзду-виїзду області як задовільний.

Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Наголошується, що Жебрівський 16-17 січня проінспектував роботу транспортних коридорів в межах КПВВ "Зайцеве", "Новотроїцьке" і "Мар'їнка".

"На території кожного КПВВ працює достатня кількість контролерів і прикордонників для обслуговування транспортного і пасажирського потоку в межах пропускної здатності. Поруч із кожним пунктом рятувальники розгорнули пункти обігріву, де також чергують медики. В "Зайцевому" працюють "Лікарі без кордонів". Розповіли, що найчастіше люди звертаються зі скаргами на проблеми з тиском, епідемічна ситуація з захворюваннями на грип і ГРВІ стабільна", - зазначив він.

Жебрівський також заявив, що кожен контрольний пункт та прилеглі території облаштовані достатньою кількістю туалетів.

Голова Донецької ОДА повідомив, що 22 січня в Києві відбудеться розширена нарада з питання облаштування КПВВ.

"Планується, що завдання підтримувати пункти в належному стані буде покладено на районні військово-цивільні адміністрації. Фінансовий ресурс для цього обіцяють виділити з держбюджету. А координацію всієї діяльності контрольних пунктів в'їзду-виїзду буде здійснювати Державна прикордонна служба України", - зазначив Жебрівський.

Як відомо, раніше уповноважений президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, нардеп  Ірина Геращенко заявила, що на нараді представника Украіни у тристоронній контактній групі у Мінську Леоніда Кучми з віце-прем'єром Геннадієм Зубком  обговорювалася роботу КПВВ на лініі зіткнення.

Геращенко повідомила про "проблемні моменти" на КПВВ "Троїцьке", як-то побутові умови та черги на проходженні контролю.

"Усі структури, що відповідають за функціонування КПВВ, мають докласти максимум зусиль для вдосконалення роботи цих пунктів", - зазначила Геращенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування